Team KVW Bergen, zorgt er ieder jaar voor dat de kinderen uit Bergen en Aijen zich een hele week kunnen vermaken op het evenementen-terrein in Bergen. De week begint niet zoals velen denken op de maandag met de opening.Ook de dagen voor de opening zijn er al diverse activiteiten op het terrein. Deze zijn niet voor de kinderen maar voor de helpende ouders. In de dagen vrijdag zaterdag en zondag zijn het team KVW samen met diverse ouders bezig om het terrein om te bouwen naar een feest-terrein. Vrijdag om 18:00 beginnen we met het opbouwen van de grote Tent. De eerste spullen worden vanuit de diverse opslagen naar het terrein gebracht. Op zaterdag beginnen we om 09:30  met het verder aanvoeren van de diverse goederen en het aankleden van het terrein. Hiervoor is alle hulp welkom.Man cq vrouwkracht is nodig, maar ook  de creatieve mensen zijn van harte welkom. Dit geldt ook nog voor de zondag, de laatste puntjes worden dan nog op de i gezet. Tijdens deze dagen zorgen we natuurlijk voor een hapje en een drankje tijden de werkzaamheden.

De ouders die kinderen meenemen willen we er wel op attenderen dat de organisatie op de vrijdag, zaterdag en zondag voor en de vrijdag na KVW, niet verantwoordelijk is voor de kinderen. Dit is de verantwoording van de ouder zelf.
Op deze dagen rijden er op het terrein tractoren, vrachtwagen, enz. Ondanks de allertheid en de voorzichtigheid van de chauffeurs blijft het opletten. Voor alle vrijwilligers geldt dan ook, blijf uit het werkgebied van deze machines.

De KVW week is weer een heel ander verhaal. Dan staat ons terrein open voor alle deelnemende kinderen en alle begeleiders.

In deze week zorgen wij als organisatie ervoor dat u kind een onvergetelijke week heeft. We zorgen in deze week voor Knutselmaterialen, speelattributen, eten en drinken. Alles doen we er aan om het voor u kind zo plezierig mogelijk te maken.

De indeling van de week is als volgt:

Dag Tijd Activiteit
Maandag 10:00 – 16:00 Opening, Bouwen van houten hutten
Dinsdag 10:00 – 16:00 Spellen, bouwen en optredens
  19:00 – 21:00 Avondvoorstelling voor de kinderen, Ouders kunnen de bouwwerken bewonderen
Woensdag 10:00 – 16:00 Spellen, bouwen en optredens
Donderdag 10:00 – 12:00 Poppendokter, Knutselen en eindspel
  16:30 – 00:00 Voorstelling door de kinderen voor de ouders, familie en vrienden

Wat extra info:

Tijdens de activiteiten kan er water gebruikt worden, het is dan ook te adviseren om uw kind een setje schone kleren mee te geven en een handdoek. Verder mogen de kleinste op donderdag naar de poppendokter. Hier zal het kind aan de poppendokter mogen vertellen wat er met de pop of knuffel aan de hand is. Op een ludieke wijze zal de poppendokter de helpende hand bieden. Neem een Pop of Knuffel mee die wat kan hebben, immers onze dokters werken met nietmachines, plakband en dergelijke, maar het meest wordt er gewerkt met een geruststellend snoepje.

Indien het van belang is dat we iets van uw kind weten (eten, gedrag, familieomstandigeheden, enz.) dan kunt u dit kenbaar maken aan een van de KVW teamleden. We zullen dit discreet behandelen en met het programma kan hier rekening mee gehouden worden.

Kindervakantiewerk is ook een week van Schrammen, bulten, spijkers, blauwe plekken enz.
Ons gecertificeerd EHBO team zal bij een ongelukje ervoor zorgen dat uw kind de juiste zorg krijgt. Mocht we de noodzaak zien om met een kind naar de huisarts, tandarts of naar een eerste hulp te gaan. Dan zullen we dit direct doen. Ten allertijden zal de opgegeven contactpersoon geïnformeerd worden bij een dergelijk besluit. Het is voor ons dan ook van belang dat we een telefoonnummer hebben waar we een ouder of verzorger kunnen bereiken.